Ponedeljak 14.11.2011.
10:11
Alo

Zukorlić otvorio ''ambasadu'' u Švedskoj

''Mi smo u svom proglasu za vraćanje autonomije Sandžaku najavili otvaranja predstavništava u Briselu i Vašingtonu kao najvažnijim centrima moći, na čemu intenzivno radimo, ali nam je izuzetno drago da su Bošnjaci Skandinavije preduhitrili naše napore i otvorili prvo predstavništvo ovde''. istakao je u pozdravnom govoru jedan od Zukorlićevih najbližih saradnika Sead Šaćirović, a prenosi ''Alo''.

Dobio ''predstavništvo'' u Švedskoj: Muamer Zukorlić

U ovoj manifestaciji, kako izveštavaju sarajevski mediji, učešće je uzeo i Zukorlić, koji je održao predavanje o aktuelnim pitanjima Bošnjaka na Balkanu.


Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić izjavio je za beogradski list da je Zukorlić već prisvojio deo džamija u Beču i da se na sve načine trudi da proširi svoj uticaj.


''On se trudi da parira Miloradu Dodiku za sve što ovaj radi u Bosni i Hercegovini. Ipak, mislim da mu narod u Sandžaku neće dati poverenje zato što ima dve ozbiljne političke alternative u aktuelnim ministrima Sulejmanu Ugljaninu i Rasimu Ljajiću i njihovim strankama. Uveren sam da je narodu do mira, a ne do nemira'', kazao je Jusufspahić.

Ministar za rad i socijalna pitanja i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim ljajić rekao je za ''Alo'' da sve to što radi Zukorlić niko kod nas i u svetu ne priznaje.


''Evo, to sad prvi put čujem. Ma niko to ni u Srbiji ni u međunarodnoj zajednici ne priznaje. Šta drugo da kažem sem da se radi o papirnatoj organizaciji i da sve to predstavlja deo njihovog političkog folklora'', rekao je Ljajić za taj list.

2024 © - Vesti online