Ponedeljak 14.11.2011.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Bakama se sreća osmehnula

Vodi brigu o sebi i sestri: Borka i Čedina Dražević
 

Ono što je donatorku iz daleke Australije posebno dirnulo u srce jesu neljudski uslovi života ovih starica. Čedina i Borka Dražević imaju samo jedna drugu, a godinama pomoći nije bili niotkuda. Čedina je preživela šlog i od tada ne ustaje iz kreveta i o njoj sestrinski brigu vodi Borka, koja je i sama težak srčani bolesnik. U kući koja podseća više na nečiju šupu nego na dom, bez vode i struje, bez igde ičega, životare Čedina i Borka.


Kad je reč o Božidarki Aksentijević, dovoljno je reći da i ona više od četiri decenije samuje u drvenom vajatu starom preko 100 godina i da je doskora spavala u rupi ukopanoj u zemljanom podu. Ipak, sreća im se nedavno osmehnula, pa će tako ove bake dobiti novi krov nad glavom. Opština Gornji Milanovac odlučila je da staricama Čedini i Borki Dražević kupi kontejner za stanovanje, da im uvede struju i da im na taj način starost učini podnošljivom i lepšom.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Tako su i stanovnici sela Boljkovci, podstaknuti brigom naših čitalaca za Božidarku Aksentijević, odlučili da joj izgrade prvu i pravu kuću za celog njenog života. Temelji su, kao što smo već pisali, izliveni, a kućica ozidana i pokrivena. Do zime će biti sasvim useljiva, tako da će baka Božidarka prvi sneg dočekati u toplom domu koji ne prokišnjava i u kojem neće biti promaje.

Prvi posetilac biće joj reporter "Vesti", koji će joj uručiti donaciju Angeline Petrović iz Melburna, a potom produžiti u Drenovu u nadi da će sestre Dražević zateći u montiranom stambenom kontejneru i tu im predati novčani dar i preneti pozdrave naše humane čitateljke.

2024 © - Vesti online