Ponedeljak 14.11.2011.
01:53
Blic

Srećković dobio opomenu pred isključenje iz SPO

SPO nezadovoljan radom ministra Srećkovića

Potpredsednik SPO Žika Gojković izjavio je da je za tu odluku glasalo 18 članova Predsedništva, dok su dva bila protiv.

"Srećković je dobio poslednje upozorenje da zastupa politiku SPO, 18 članova Predsedništva je glasalo za tu odluku, dok je dvoje bilo protiv, od kojih je jedan bio Srđan Srećković", rekao je Gojković i dodao da je protiv te odluke bila i funkcionerka stranke Sanja Čeković.

Srećković, koji je ministar vera i dijaspore, nije hteo da komentariše odluku Predsedništva stranke. On je rekao da za sada neće da govori o toj odluci, ali je najavio da će možda to učiniti za nekoliko dana.

Gojković je naveo da je pisanje pojedinih medija o situaciji u stranci u proteklim danima donelo dodatnu zabunu u članstvu SPO. "Odgovorno tvrdim da nijedan stranački funkcioner, kao ni Odbor nije istupio iz stranke, niti je nezadovoljan stranačkom politikom kada je u pitanju odnos prema Kosovu i Metohiji i odnos prema EU", rekao je Gojković.

Prema njegovim rečima, SPO i LDP su napravili pokret "Preokret" koji ima sve više pristalica, a uz podatak da nijedan član niti Odbor nije napustio stranku, to najbolje demantuje pisanja medija. 

2024 © - Vesti online