Nedelja 13.11.2011.
10:29
Novi magazin

Mićunović: Ne verujem u koaliciju DS-SNS

Mićinović je u inetrvjuu za "Blic" rekao da postoje partije s kojima će DS, verovatno, ići u predizbornu kampanju, a da su u postizbornu koaliciju dobrodošle sve stranke sadašnje koalicije.

Dragoljub Mićunović: "DS će nakon izbora ponovo zauzimati funkcije predsednika i premijera i formirati koalicionu vladu"

"To znači da su dobrodošle one stranke koje članstvo u EU smatraju svojim strateškim ciljem, koje usvajaju evropske demokratske vrednosti, demokratski poredak, poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava, poštuju utvrđenu politiku koalicione vlade i nemaju ucenjivačke manire", rekao je on.

Komentarišući mogućnost koalicije sa SNS on navodi da je stranka Tomislava Nikolića na rečima prihvatila proevropsku politiku uz obrazloženje "šta ćemo mora se", a da u konkretnim potezima nema uverljive odlučnosti da se prihvati "evropski put".

Prema njegovim rečima, realno je da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU, a moguće i obećanje za brzo određivanje datuma za pregovore, što zavisi od ispunjenosti uslova vezanih za sprovođenje reformi. "Ne verujem da će tražiti nešto više od nastavka pregovora sa Prištinom i normalizacije stanja na administrativnim prelazima", kazao je Mićunović.

Morbidna ideja

 

Na pitanje kako komentariše kampanju "belih listića" koju je pokrenula jedna grupa, Mićunović je ocenio da je "teza o tome da ne treba glasati, da treba cepati listiće... jedna od najmorbidnijih političkih ideja".

2024 © - Vesti online