Subota 12.11.2011.
16:54
Vestionline, B92

Sušić: Rezultat je realan, zadovoljan sam!

Aktivan rezultat pred gostovanje Portugalu - reprezentativci BiH

Selektor BiH Safet Sušić zadovoljan je rezultatom 0:0, i uveren je da njegovom timu daje realne šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Portugal je paklena ekipa i videlo se to u prvom poluvremenu. Stvorili su nam dosta problema, ali kada u ekipi kakva je Portugal imate nekoliko vrhunskih igrača, onda je normalno da se moraš namučiti. Rezultat je realan. Imali smo svoje šanse, ali su i oni", rekao je Sušić i dodao da je za igrače BiH veoma važno što su uspeli da sačuvaju gol.

"Najozbiljnije su shvatili tu utakmicu i realno je da se sudbina odluči na pravom terenu. Oni jesu favoriti jer igraju kod kuće, ali bili su i Francuzi pa nisu uspeli da nas dobiju. Momci su dali sve od sebe, ja sam optimista", rekao je Sušić dodavši da u Lisabonu očekuje nerešen rezultat 2:2.

Njegov kolega sa klupe Portugala Paulo Bento smatra da rezultat nije realan i da ga je doneo loš teren na “Bilinom polju”.

"Bili smo bolji celih 90 minuta, bili smo hrabri i bolje organizovani. Rezultat je stvarno nerealan", rekao je Bento koji veruje da će Portugal pobediti u utorak u Lisabonu i otići na EURO.


"Moramo ostati prisebni jer je ovaj rezultat veoma opasan. Igrali smo protiv dobrog tima i slab teren doneo je nerealan rezultat. Mislim da UEFA ne bi trebalo da dozvoli da se ovako važne utakmice igraju na ovako lošem terenu", rekao je Bento.

2024 © - Vesti online