Subota 12.11.2011.
13:52
E. V.

Tadićevi pucaju po kosovskom šavu

Jeremiću je, kako saznaju "Vesti" u DS-u, bilo loše posle optužbi da je na "ruskoj liniji", jer ne prihvata model puzajućeg priznanja Kosova i odbija da prihvati da sever bude stavljen pod upravu Prištine.

- Šef diplomatije je, inače, na krv i nož u odnosima sa šefom pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem koji pokušava da na mala vrata ugura rešenja koja bi značila predaju Kosova - kaže izvor "Vesti" blizak vrhu DS-a i dodaje da je ova svađa podelila i vrh stranke na patriote i prozapadnu struju.

Vuk Jeremić i Borislav Stefanović


Sukob oko Kosova je, prema njegovim rečima, samo vrh ledenog brega, jer u DS-u već dugo postoje struje i frakcije u borbi za prevlast u stranci. Podeljenost je pospešio i animozitet lidera DS Borisa Tadića prema njegovom zameniku Draganu Đilasu.


- Stefanović je ušao u kabinetsku struju DS i avanzovao munjevito do mesta sekretara Predsedništva DS, sa željom da se ustoliči posle izbora na poziciji šefa diplomatije. DS mu daje nadu da može da nasledi Jeremića koga je zapad otpisao, kaže izvor "Vesti".

On dodaje da u stranci ima protivnika Stefanovića koji mu pripisuju krivicu za aferu Kovačević u SAD, jer je kao direktor u MIP-u postavio za vicekonzula čoveka koji je zloupotrebio položaj i Srbiji naneo diplomatsku i materijalnu štetu od milion dolara.


Posle više pokušaja da provere informacije u DS-u "Vesti" nisu uspele da dođu do funkcionera partije. Niko od njih se nije javljao na naše pozive, a potpredsednica DS-a Jelena Trivan nije odgovorila ni na sms poruku. Odazvao se samo šef Odbora za pravna pitanja DS-a Nenad Konstatinović koji je rekao da nije čuo da je ikakav stranački sastanak održan proteklih dana.

Predsednik se požalio

 

Kako su "Vesti" nedavno pisale, predsednik Srbije Boris Tadić u razgovoru sa gradonačelnicima opština na severu KiM, rekao je da ima problem sa određenim strujama u stranci. Deo tog problema su i rezličiti pogledi na rešenje situacije na Kosovu.

2024 © - Vesti online