Subota 12.11.2011.
09:52
Beta

Putin: Berluskoni je poslednji Mohikanac

Berluskoni i Putin na jednom od svojih mini-odmora

"Uprkos njegovim skandalima u odnosima sa ženama koje je, mislim, pravio namerno, on je jedan od poslednjih Mohikanaca u politici", rekao je Putin. On je istakao da Italijani mogu da budu ponosni što imaju Berluskonija za svog lidera.

"To što je on bio na vlasti je bilo nesumnjivo dobro za Italiju, bio je faktor njihove unutrašnjopolitičke stabilnosti", rekao je Putin i dodao da je Berluskoni "veoma otvoren čovek koji je uvek govorio šta misli".

Putin i Berluskoni su postali dva dominantna političara u Evropi u protekloj deceniji. Redovno su se posećivali i provodili odmore u vladinim rezidencijama tokom letnja i zime.

"Delim dobre odnose sa Berluskonijem", priznao je ruski premijer u obraćanju grupi zapadnih i ruskih političkih analitičara uoči parlamentarnih izbora u Rusiji sledećeg meseca.

On je rekao da je Berluskoni "jedan od najvećih političara Evrope" uprkos nizu seks skandala koji kvare završno poglavlje njegove političke karijere. 

Italijanski premijer Silvio Berluskoni najavio je ostavku pošto obezbedi parlamentarnu većinu za usvajanje novog budžeta ove nedelje u kome su sadržane i mere za nošenje Italije sa ekonomskom krizom.

2024 © - Vesti online