Petak 11.11.2011.
09:10
B92, Beta

Na barikadama mirno tokom noći

Na magistralnom putu Leposavić - Raška blokirane su obe saobraćajne trake kod Jarinja
 

Na magistralnom putu Leposavić - Raška blokirane su obe saobraćajne trake kod Jarinja, nakon što su vojnici Kfora u akciji koja je tamo izvedena pre dva dana preuzeli jednu barikadu i blokirali dva sporedna puta.

Administrativni prelaz Jarinje ostao je u blokadi, a saobraćaj se ne obavlja ni preko drugog zvaničnog prelaza na severu Kosova - Brnjaka, tako da se na sever Kosova iz pravca centralne Srbije i obrnuto dolazi alternativnim putevima.

Srbi su noćas bili i na ostalim barikadama koje su postavljene u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zupču, Jagnjenici…

Na glavnim putevima na severu pokrajine, osim kod Jarinja, otvorena je jedna saobraćajna traka koju Kfor može da koristi i ukoliko želi ima potpunu slobodu kretanja.

Mihajlović: Sednica o deklaraciji početkom iduće sedmice

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine Srbije o
Deklaraciji Vlade Srbije o Kosovu.

"Tu sednicu očekujem početkom sledeće nedelje. Radi se na tekstu koji bi podržalo što više partija u parlamentu", rekao je Mihajlović.

On je istakao da je Vlada jedinstvena u stavu o tekstu deklaracije. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nikad neće odustati od dijaloga sa vlastima u Prištini, niti od podrške Srbima koji protestuju na severu Kosova.

2024 © - Vesti online