Petak 11.11.2011.
10:58
B92, Beta

Pastor: Dosadan pritisak SNS na SVM

Prvo treba preskočiti prepreku i tek posle viknuti 'hop': Ištvan Pastor
 

"To je deo mehanizma pritiska od strane SNS koji je stalno prisutan u poslednjih godinu-godinu i po dana, i koji je polako postao dosadan", rekao je Pastor povodom izjave lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da bi resor policije u Vladi Srbije ponudio SVM. On je za današnji Mađar so rekao da "prvo treba preskočiti prepreku i tek posle viknuti 'hop' ".

"Ne treba pobediti u istraživanjima javnog mnjenja, nego na samim izborima", poručio je Pastor i dodao je da bi za SVM posle izbora prvenstveno bilo dobro da nastavi saradnju sa sadašnjim koalicionim partnerima i rekao da se sada ne bavi takvim kalkulacijama, nego pripremom da izborni rezultat njegove stranke bude što bolji.

Moguća je koalicija SVM-SNS

Poslanik Balint Pastor je izjavio da je za SVM najznačajnije da sačuva samostalnost političkog delovanja, zbog čega će samostalno nastupiti na izborima, a da će postizborna koalicija zavisiti od "izborne matematike" i da nije isključena ni koalicija SVM i SNS.

"Šta će biti posle izbora zavisiće od izborne matematike i od toga s kim ćemo mi moći da se dogovrimo o realizaciji našeg programa. Nama nije presudno nuđenje mesta u vladi, kao što nam ni do sada takve ponude nisu bile presudne", rekao je Balint zapitan za komentar ponude SNS-a o mestu ministra policije SVM-u u koalicionoj vladi. On je napomenuo da je to mesto SVM-u Tomislav Nikolić nudio i dok je bio u radikalima.

Ocenivši da u Srbiji "svako sa svakim može", on je konstatovao da ništa nije isključeno, "pa je koalicija između SVM-a i SNS-a moguća u istoj meri u kojoj je moguća ona između DS-a i SNS-a, ili SPS-a i SNS-a. Ni u većoj, ni u manjoj meri", rekao je Balint.

2024 © - Vesti online