Petak 11.11.2011.
06:44 >> 14:38h
Blic

Prodao ćerku psihopatama jer "nije imao para"

Srpsku policiju kolege iz Švedske još nisu obavestile o slučaju

Naša policija istražuje slučaj oca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je 14-godišnju ćerku za 1.000 evra prodao mentalno zaostalom muškarcu iz švedskog grada Geteborga, koji je devojčicu više od godinu dana silovao i fizički maltretirao.

Međutim, informacije o tragediji ove devojčice srpski MUP zasad ima samo iz medija, jer ih kolege iz Švedske još nisu obavestile o tome.


"Uputili smo švedskom Interpolu zahtev da nam prosledi sve informacije o tom slučaju, ali još nismo dobili odgovor. Za sada ne znamo ni da li je dete izvedeno iz zemlje legalno ili je prokrijumčareno. Prema našim informacijama - otac živi u Srbiji, a ona je pobegla iz zatočeništva", kažu u MUP-u Srbije.


I u našoj ambasadi u Stokholmu napominju da nisu dobili nikakvo obaveštenje i da su zatražili informacije od nadležnih švedskih organa.


Mediji u Švedskoj objavili su da je tamošnja policija krajem prošlog meseca oslobodila 14-godišnju devojčicu iz Beograda koja je prodata mentalno zaostalom muškarcu u Švedskoj, koji ju je godinu dana maltretirao i silovao.


Prema pisanju lista "Dejli ekspresen", porodica 25-godišnjeg mladića mu je, misleći da će mu biti bolje ako ima ženu, kupila devojčicu od njenog oca u Beogradu za 1.000 evra. Zbog sumnje da su učestvovali u trgovini ljudima uhapšeni su mentalno oboleli mladić i devojčicin otac, a pritvoreni su muškarac, koji ju je držao zatvorenu, i 40-godišnja žena, i oni se terete i za silovanje.


"Devojčica je, prema romskim običajima, bila primorana da se uda za tog muškarca i odvedena je u stan njegove porodice, gde je zaključana", piše švedski dnevnik.

2024 © - Vesti online