Petak 11.11.2011.
01:52
Alo!

Gadafijevo unuče je Srpče!?

Saif al Islam Gadafi ne priznaje dete koje navodno ima sa jednom Beograđankom, ali zna da ono postoji
 

Kako piše “Alo!“, pozivajući se na izvore bliske porodici, nesuđena snajka je ćerka ubijenog srpskog kontroverznog biznismena čije se ime pominjalo i na suđenju odbeglom narko-bosu Darku Šariću.


- Saif al Islam i naša devojka su se upoznali u inostranstvu. To je bila neobavezna veza. On čak i nije znao da je ona ostala u drugom stanju. Gadafijev sin nikada nije priznao to dete, ali zna da ono postoji. Njihov identitet se štiti upravo zbog toga što je u pitanju Gadafijevo unuče, jer oboje mogu da imaju problema na zapadu - rekao je sagovornik lista “Alo!“ blizak porodici Beograđanke i dodaje da je u pitanju ćerka poznatog kontroverznog biznismena “koji je početkom 2000. godine likvidiran u Grčkoj“.
 

Pobegao u Niger?

Veruje se da je Saif al Islam pobegao u Niger, preko južne libijske granice, pošto su njegovog oca snage novih libijskih vlasti uhvatile i ubile u Sirtu. Prvobitno je bilo objavljeno da je Saif al Islam tom prilikom ranjen i da pregovara o predaji sa Međunarodnim krivičnim sudom, koji ga je optužio za zločine protiv čovečnosti zbog bombardovanja i pucanja na civilne demonstrante. Međutim, on je sve to demantovao i poručio da nastavlja borbu za oslobađanje Libije.

Prema istom izvoru, Islamova Srpkinja i njihovo dete danas žive u Švajcarskoj. 

- Dečak ima sedam godina i ne zna ko mu je otac. Ona se u međuvremenu udala i dobila je i drugo dete. Ima dva, tri pasoša i vrlo retko dolazi u Beograd - dodaje izvor ovog beogradskog dnevnika.


Saif al Islam Gadafi je rođen 25. juna 1972. godine. Diplomu inženjera je stekao 1994. na Univerzitetu Al Fateh u Tripoliju, da bi 2000. dobio titulu mastera u poslovnoj administraciji na Univerzitetu IMADEC u Beču. Osam godina kasnije, odbranio je doktorat na Ekonomskom fakultetu u Londonu.


Inače, Saif al Islam je bio najbliži očev saradnik, a pre promene vlasti i svrgavanja Gadafija je važio za njegovog naslednika. Za svoj 37. rođendan je priredio veliku žurku u Crnoj Gori, kojoj su prisustvovali milijarderi Oleg Deripaska i princ Albert od Monaka. Saif al Islam je sin bivšeg libijskog lidera i njegove druge supruge Safije Farkaš, koja je poreklom iz Mostara.

2019 © - Vesti online