Četvrtak 10.11.2011.
23:35
Vestionline

Jovanović: Dokazali smo da vredimo!

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je posle pobede protiv Real Madrida sa 80:79 u 4. kolu Grupe C Evrolige da njegova ekipa uvek napravi neko čudo kada to niko ne očekuje.

"Svake godine Partizan napravi neko čudo na koje ljudi ne računaju. Najavljeno je da ćemo se boriti od prvog do poslednjeg minuta. Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali", rekao je Jovanović novinarima posle meča u Beogradu i dodao da bez sumnje četiri ekipe iz grupe mogu da se nađu na završnom turniru Evrolige.

"Dobro smo otvorili utakmicu, trener Reala je "mečirao" Nikolu Mirotića na Milana Mačvana i pokušao je da promeni ritam utakmice. Celo prvo poluvreme imali su dosta lakih skokova u napadu. Pustili smo ih da se lako vrate u utakmicu. Na pola druge četvrtine oni su agresivnije zaigrali, a mi se nismo snašli. Imali smo šuteve koje nismo smeli da uzimamo u prvih četiri-pet sekundi napada, a oni su ušli u dobru šutersku seriju", kazao je Jovanović.

On je rekao da su njegovi igrači u drugom poluvremenu odigrali znatno bolju odbranu na veoma šuterski raspoloženom Džejsi Kerolu, ali da su loše šutirali sa spoljnih pozicija.

"Drugo poluvreme smo igrali zadovoljavajuću odbranu na Kerolu i hteli smo da napravimo što više lakih koševa iz reketa, ali nismo uspeli da realizujemo šuteve spolja, svega 14 odsto. Momci su bili jako hrabri, izneli su utakmicu odlično protiv kvalitetnog protivnika", rekao je trener beogradskog tima i zaključio da je prisutna publika na pravi način reagovala i vratila njegov tim u meč.

"Publika je umela na pravi način da reaguje i vratila nas na pravi kolosek, na kraju smo zasluženo pobedili. Ostavili smo zadnji atom energije", istakao je Jovanović.

Trener Reala - Pablo Laso

Trener košarkaša Reala Pablo Laso rekao je da je očekivao tešku utakmicu.

"Čestitam Partizanu na pobedi, oba tima su igrala odličnu košarku. Znali smo da će biti veoma teška utakmica, ali u prvim minutima smo im dozvolili da dođu do prednosti. Tim je u nastavku razumeo igru, pa smo se promenili u odnosu na početak utakmice", kazao je Laso.

On je istakao da je loša realizacija napada Madriđana donela domaćim košarkašima dosta kontranapada, koje su oni iskoristili.

"Kada je bilo odlučujuće napravili smo neke greške i omogućili smo im da iz kontranapada daju lake poene. Velika je bila razlika i u ofanzivnim skokovima", ocenio je Laso.

Partizan će u narednoj utakmici igrati protiv Armanija u Milanu, 17. novembra, dok će Real u Madridu biti domaćin Anadolu Efesu.

2024 © - Vesti online