Četvrtak 10.11.2011.
22:54
Vestionline

Partizan srušio Real u Pioniru

Silovito je Partizan ušao u duel sa Realom. Izuzetno koncetrisana i agresivna igra u odbrani i raznovrstan napad crno-belih, uz frenetičmu podršku publike, rezultirali su time da je Real čak četiri i po minuta bio bez koša. Partizan je poveo 10:0 i prvu deonicu završio sa šest poena prednosti - 22:16.

U drugoj deonici Real je uspostavio ravnotežu i u jednom trenutku potpuno sustigao Partizan rezultatski. Ali, crno-beli su nastavili iuzetno čvrsto u odbrani, pa su na na odmor ipak otišli s prednošću.

U drugom poluvremenu Partizan je ušao u velike probleme, pre svega u napadu. Real je to iskoristio i potpuno preokrenuo situaciju na terenu, tako da je treću četvrtinu završio s četiri poena prednosti.

Sledi još jedan preokret. Partizan je sjajno otvorio poslednju deonicu i stigao do čak šest poena prednosti. Ipak, Real se još jednom vraća u meč, koji ulazi u tesnu, penal završnicu.
Precizni sa linije slobodnih bacanja bili su i Kecman, kome je nešo ranije pukla arkada, kao i Lou, koji se razigrao u finišu meča. Partizan je tako stigao do zaslužene pobede protiv evropskog velikana.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Nikola Peković sa 20 poena, a za njim i Lou sa 14. Najbolji strelac na meču bio je igrač rReala, Džejsi Kerol sa 21 poenom. 

Crno-beli će u 5. kolu igrati protiv Armanija u Milanu, 17. novembra, dok će Real u Madridu biti domaćin Anadolu Efesu.

2024 © - Vesti online