Četvrtak 10.11.2011.
22:11
Alo!

Čaves: Karlos Šakal je moj saborac

Ugo Čaves

Čaves, koji sebe smatra globalnim vođom antiimperijalizma, izjavio je da je Šakal, koji je izvršio više od 100 terorističkih napada tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, revolucionar i borac za pravdu.

Predsednik Venecuele je optužio Francusku da je kidnapovala Šakala 1994. godine, kada su ga agenti francuske obaveštajne službe zarobili u Sudanu.

"On je kidnapovan i Francuska je trebalo da traži njegovo izručenje, a ne da ga drogira, strpa u vreću i smesti u avion“, tvrdi Čaves.


On je poručio globalnim centrima moći da su licemerni i da nemaju morala. "Amerika i Francuska se zalažu za zaštitu nevinih, a u Libiji su bombardovali i masakrirali nevine. Ubili su 50.000 ljudi da bi srušili Gadafija, koji je linčovan i ubijen. U Vašingtonu su slavili egzekuciju povređenog čoveka“, kategoričan je Čaves.
 

"Šakal" u sudnici u Parizu

Venecuelanski lider je naložio šefu diplomatije Nikolasu Mauru da bude u kontaktu sa Karlosovim advokatima i pruži im svu neophodnu pomoć.


Šakalu se sudi za seriju bombaških napada u Francuskoj početkom osamdesetih u kojima je poginulo 11, a ranjeno više od 150 osoba.

2024 © - Vesti online