Četvrtak 10.11.2011.
21:31
Vestionline, B92

Bilić: Dugo sanjamo osvetu Turcima!

Fudbaleri Hrvatske spremni za okršaj u Turkoj

Selektor Hrvatske Slaven Bilić optimista je pred meč u najvećem gradu Turske.

"Znamo da Turci imaju dobar tim, ali mi ćemo više pričati na terenu. Igraćemo utakmicu kao da se igra samo jedan meč, kao da nema revanša. Atmosfera u timu je veoma pozitivna i imam dobar predosećaj“, izjavio je Bilić.

Neposredno posle žreba, Bilić je rekao da želi osvetu za poraz od Turske u četvrtfinalu EP 2008. godine.

"Protivnik je jak, ali ne i jači od nas. Tri godine čekamo, sanjamo od tog Beča da im se osvetimo. Turci su najzvučniji protivnik koga smo mogli da dobijemo, ali mi smo kvalitetniji i moramo da prođemo".

Selektor Hrvatske u kombinaciji za tim ima oporavljenog Danijela Pranjića, ali ne može da računa na Ivana Strinića, veznjaka Niku Kranjčara i napadača Mladena Petrića, dok se na nedavnom treningu povredio i Vedran Ćorluka.

"Za Ćorluku smo spremili posebnu zaštitnu čizmu, svi se nadamo da povreda nije teže prirode“, kaže doktor hrvatskog tima Jurica Rakić.

Utakmica se igra 11.11.2011. godine, pa je u centru pažnje bio Dario Srna, igrač ’vatrenih’ sa brojem 11 na dresu.

"Ne verujem u numerologiju. Mi smo pod imperativom prolaska i moramo da damo maksimum kako bismo posle meča mogli u oči da pogledamo navijače, prijatelje i porodicu. Ako damo sve od sebe, plasiraćemo se na EP“, kaže fudbaler Šahtjora.

Oprezno na Hrvate - Gus Hidink

Visoke ambicije ima i Turska, a selektor Gus Hidink kaže da ima spreman plan.

"Prioritet nam je da ne primimo gol, zbog toga je važno da poremetimo njihova dodavanja. Očekujem izjednačenu utakmicu. Obe ekipe imaju talentovane igrače, a na terenu će sve prštati od emocija. Veoma je teško predvideti rezultat u takvim utakmicama. Spremni smo da Hrvatima učinimo veče veoma teškim“, kaže Hidink.


Napadač Trabzona Burak Jilmaz dao je osam golova ove sezone u ligi i na njega će ’vatreni’ morati da obrate posebnu pažnju.

"Ukoliko svi budu igrali kako umeju protiv Hrvata, ja mogu da budem jedan od najopasnijih fudbalera u timu. Učešće na EP je san za svakog igrača, a mi smo u prilici da ga ostvarimo“, kaže Burak.

Napadač Galatasaraja Kolin Kazim-Ričards nije u kombinaciji za tim zbog povrede, a ostali fudbaleri spremni su za dvoboj na Turk Telekom areni, koja ima kapacitet 52 hiljade sedećih mesta.

Revanš se igra u utorak na stadionu "Maksimir“ u Zagrebu.

2024 © - Vesti online