Četvrtak 10.11.2011.
16:14
Beta

Vlada: Euleks mora da uhapsi ubice

Vlada Srbije: Euleks mora da reaguje
 

Nakon sednice Vlade Srbije, direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da je Vlada zatražila od Kfora, Unmika i Euleksa da ispune svoju obavezu, odnosno, da obezbede mir i bezbednost za stanovništvo Pokrajine.


Vlada je ocenila da svako eventualno zataškavanje zločina direktno hrabri ekstremiste i ugrožava dalji opstanaka Srba na Kosovu.


Vlada je pozvala i Srbe sa Kosova da se uzdrže od nasilja i ponovila da je dijalog jedini način da se reši svaki problem u Pokrajini.

Euleks: Uzdržite se od nasilja

Euleks je danas, povodom ubistva u naselju Brđani, pozvao sve da se uzdrže od nasilnih reakcija i da puste vladavinu prava da odradi svoj posao.


"To uključuje i mogućnost slobodnog kretanja za Euleks, da bi sprovodio ovu i druge istrage što je u skladu sa njegovim mandatom", navodi se u saopštenju Euleksa.


Dodaje se da Misija EU "tesno sarađuje sa Kosovskom policijom u istrazi incidenta".


"Euleksovi istražitelji su prošle noći bili na mestu zločina i u saradnji sa Kosovskom policijom su počeli ispitivanje svedoka. Ova združena istraga KP i Euleksa nastavljena je sakupljanjem forenzičkih dokaza i uzimanjem izjava od svedoka", navodi se u saopštenju.
 

Savo Mojsić ubijen je u sinoćnjem sukobu Srba i Albanaca u naselju Brđani u severnoj Mitrovici. U incidentu su ranjena još dvojica Srba, dok je još jedan pretučen. Policija Kosova nije utvrdila motive sukoba.

2024 © - Vesti online