Četvrtak 10.11.2011.
12:51
Beta

"Šta će vlast preduzeti da Srbi ne ginu na Kosovu?"

Vlada Srbije
 

U delu sednice za postavljanje pitanja, poslanici SRS pitali su premijera šta će vlast preduzeti da Srbi na Kosovu više ne ginu i kada će izneti svoj politički stav. Poslanik SRS Zoran Krasić rekao je da Srbi na Kosovu stradaju u prisustvu međunarodnih snaga dok se Vlada, kako je rekao, ponaša kao da se to dešava u "dalekom inostranstvu".

"Mi se svakog dana pitamo kada će biti održana sednica o Kosovu i nikako da dobijemo odgovor", rekao je Krasić.

Poslanik DSS Željko Tomić upitao je premijera Srbije Mirka Cvetkovića da li je tačno da je model "zajedničkih punktova na graničnim prelazima Brnjak i Jarinje", ponudio Beograd, a ne međunarodna zajednica.

"Da li je tačno da šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović dogovara i radi na zajedničkim punktovima na graničnim prelazima Branjak i Jarinje i da to nije predlog međunarodne zajednice već Beograda i beogradske vlasti", pitao je poslanik DSS Željko Tomić.

"To znači da postoje granične službe dve suverene države", kazao je Tomić i ocenio da je time vlada iz "puzećeg priznanja Kosova prešla u galopirajuće". Tomić je pitao da li će se taj model naći u deklaraciji o Kosovu koju priprema vlada i kada će se ta deklaracija naći u Skupštini. Tomić je rekao da je današnja sednica trebalo da počne minutom ćutanja zbog smrti Srbina Save Mojsića u Kosovskoj Mitrovici i
upitao ko će istražiti njegovo ubistvo.

2024 © - Vesti online