Četvrtak 10.11.2011.
06:13
Vesti

Bez milosti za Pink pantere




Tandem iz Pink pantera prvobitno je bio osuđen pred okružnim sudom u Klagenfurtu na devet i 10 godina zatvora bez mogućnosti skraćenja kazne. Sa njima je osuđen i treći član bande, kome je viši sud potvrdio raniju presudu od osam godina robije.
U saopštenju okružnog tužioca iz Klagenfurta stoji i da su ove presude konačne i da ne postoji mogućnost žalbe. Na ponovljenom suđenju tužilac je izneo da su sva trojica dugogodišnji članovi internacionalne kriminalne organizacije Pink panter. Njihovo delovanje u ovoj bandi datira još iz 2009. godine.

SVE PRIZNALI: Pink panteri se predali tek kada su opkoljeni
 


Prva meta srpskih kradljivaca skupog nakita u Austriji bila je draguljarnica u centru Klagenfurta koju su napali 8. decembra 2010. godine. Iz nje su pljačkaši odneli nakit, dragulje i skupocene satove u vrednosti od 384.000 evra. Nedugo zatim, sredinom januara ove godine, srpski pljačkaši napali su radnju u centru Inzbruka i

Harali i u Skandinaviji


Tokom procesa, 29-godišnji Srbin priznao je četiri pljačke u Kopenhagenu, a za 27-godišnjeg Srbina se smatra da je sam opljačkao draguljarnicu u Geteborgu. Pink panter koji je najbolje prošao zato što je sarađivao sa tužilaštvom priznao je učestvovanje bande u pljački u Stokholmu i u još tri u drugim gradovima Švedske.

opljačkali skupocene satove u vrednosti od 717.000 evra.


- Pljačkaš je držao na nišanu radnika i mušteriju juvelirnice dok su dvojica njegovih kompanjona sekirama lomila vitrine u kojima je bio izložen skupoceni nakit. Odneli su samo najskuplje komade - naveo je austrijski tužilac.


Ta pljačka bila je kobna po njih. Naime, razbojnici su se dali u bekstvo pred poterom i posle jurnjave kolima izazvali su lančani sudar u centru Inzbruka.

Policija ih je tada sustigla, ali Pink panteri sačuvali su razbojničku čast i u prvi mah odbili su da se predaju. Poklekli su tek kada su opkoljeni, i kada im je policija presekla svaki put za odstupnicu. I policajci su izgubili strpljenje, pa su zapretili razbojnicima da će da pucaju, ako se ne predaju. 

2024 © - Vesti online