Četvrtak 10.11.2011.
04:50
Blic

Bivši hrvatski generali podržali HDZ

Grupa generala i oficira poznatih po ekstremnim stavovima i uključivanjem u desničarske grupacije dala je podršku HDZ, na konferenciji za medije u centrali te stranke.

Ima podršku generala: Jadranka Kosor

"Za premijerku i šeficu stranke Jadranku Kosor to je prava podrška, s obzirom na to da je nedavno u Kninu pozdravila osuđene generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, a nedavno je posetila Prištinu i poručila da se o hrvatskoj politici neće odlučivati u Beogradu", rekao je Domazet Lošo, koji je amnestirao HDZ od odgovornosti za izručenje hrvatskih generala u Hag.

"Gotovina i Markač i svi ostali izručeni su 2000. godine kad se u Saboru diglo ruke za to da Hag bude nadležan za 'Bljesak' i 'Oluju'", rekao je penzionisani admiral, koji se i sam pominje u vezi sa ratnim zločinima nad Srbima u Medačkom džepu kod Gospića u jesen 1993. godine.


"Hrvatski brod previše naginje ulevo. Da se ne bi nasukao na zapadni Balkan i jugosferu, treba ga ispraviti", rekao je Domazet Lošo.


On je kazao da Kosorovu ceni jer je pokrenula borbu protiv korupcije, ali u toj borbi nije dobila podršku ostalih političkih subjekata ni medija. Ta se borba, prema njegovim rečima, mora nastaviti, jer ona nije samo u HDZ, već zlo koje razara hrvatsko nacionalno biće i hrvatske interese.

2024 © - Vesti online