Sreda 09.11.2011.
21:23
Vestionline

Partizan odigrao nerešeno sa Vašašom

Vaterpolosti Partizana igrali i za suspendovanog trenera Igora Milanovića

'Crno-beli' su opet uz velike oscilacije odigrali meč Evrolige, pa prva i poslednja deonica igre u kojima su primili po pet golova, nisu mogle imati za rezultat prvu pobedu Partizana, iako su gosti pred poslednju četvrtinu imali prednost od 8:5.

Ovako, Miloš Ćuk koji je bio najefikasniji pojedinac crno-belih sa četiri gola, postigao je izjednačujući pogodak u poslednjim sekundama meča, čime je doneo prvi bod Partizanu. Strelci za Partizan još su bili Dedović dva puta, a po jednom Vujasinović, Radović, Mandić i Aleksić.

Partizan je brzo primio dva gola, ali crno-beli su golovima Radovića, Ćuka i Mandića prvu četvrtinu ipak završili sa minusom od dva gola 5:3. U drugom delu igre Partizan je konačno zaigrao snažno u odbrani, pa su je završili bez primljenog gola, a uz tri postignuta, čime su prešli u vođstvo 5:6.

Partizan je nastavio sa sjajnom igrom u odbrani i u trećem periodu, pa Slobodan Soro ponovo nije bio savladan. Na startu četvrtine posle sjajne akcije Dedović je svojom drugim golom prvi put doneo dva gola prednosti 'crno-belima', a u finišu trećeg perioda, 15 sekundi pre kraja Milan Aleksić je doneo Partizanu velikih 5:8.

Vašaš je furiozno odigrao poslednju četvrtinu za preokret na 9:8. Potom je Partizan smanjio, ali opet primio gol 10:9, ali je Miloš Ćuk četiri sekunde pre kraja poravnao.

Crno-beli su u prvom kolu na Banjici izgubili od Segeda sa 8:9. Seged je u drugom meču C grupe savladao Eger sa 6:3. U narednom meču Partizan 26. novembra na Banjici dočekuje ekipu Egera.

Tabela: Seged 6, Vašaš 4, Partizan 1, Eger 0.

Vojvodina ispustila pobedu sa Špandauom 6:6

 

Vaterpolisti Vojvodine igrali su u Novom Sadu nerešeno 6:6 (1:2, 3:1, 2:1, 0:2) sa nemačkim Špandauom, u utakmici drugog kola Grupe B Evrolige.

Klub iz Berlina izjednačio je 40 sekundi pre kraja meča, golom Erika Bukovskog. On je imao učinak od tri gola, kao i Nemanja Ubović u redovima Vojvodine. Po jedan gol za domaće dali su Nenad Bosančić, Srđan Vuksanović i Miloš Miličić.

U drugom meču grupe B Jug je u Dubrovniku pobedio zagrebačku Mladost sa 10:8.

Vaterpolisti Zvezde u četvrtfinalu Kupa Evrope

 

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se večeras u četvrtfinale Kupa Evrope, pošto su u Beogradu pobedili rumunsku Oradeu sa 8:6 (3:3, 2:1, 2:0, 1:2) u revanšu osmine finala.

 

Prvi meč ova dva kluba završen je nerešeno 9:9. Jedan od najboljih igrača domaćeg tima u bazenu na Tašmajdanu bio je kapiten Jugoslav Vasović. On je postigao tri gola, ali je zbog tri isključenja morao da napusti igru u trećoj četvrtini.

2024 © - Vesti online