Sreda 09.11.2011.
17:37
Vestionline

Laso: Mi smo Real i ne plašimo se Partizana!

Trener košarkaša Reala - Pablo Laso

"Svesni smo značaja ovog meča, jer ćemo igrati protiv velikog rivala u paklenoj atmosferi. Znamo da je Partizan u prvom kolu izgubio kod kuće od Efesa i sada mora da juri pobedu. U ovako izjednačenoj grupi svaka utakmica je veoma važna. Ako pobedimo u Beogradu, bićema veoma blizu Top 16 faze", rekao je Laso.

Trener Reala ističe da vrlo dobro zna kakva je atmosfera u "Pioniru".

"Cela Evropa to zna. Kada se u evroligaškim krugovima povede priča o Partizanu, svima su puna usta paklene atmosfere u “Pioniru”. Jednom sam, kao košarkaš Taugresa iz Vitorije, današnjeg Kaha Laborala, gostovao u toj dvorani i sećam se da je i tada bio neviđen ambijent. Biće vruće, ali se ne plašimo bučnih navijača Partizana", rekao je Laso i dodao da očekuje pobedu.

"Naravno da možemo da pobedimo, pa mi smo Real. Ali, treba da odigramo mnogo dobro, na maksimalnom nivou. Kada su crno-beli sa druge strane parketa, to su obavezno teški dueli. Pokušaćemo da diktiramo ritam, to je najvažnije. Jedina formula uspeha je – igraj dobru košarku", dodao je strateg madridskog Reala.

Bek "kraljevskog" kluba Martinas Pocijus rekao je da zna kakva će biti atmosfera u Pioniru, pošto je prošle sezone gostovao u Beogradu u dresu Žalgirisa.

"Imao sam priliku da osetim beogradsku atmosferu, u kojoj je gostima uvek izuzetno teško. Trudićemo se da ne dozvolimo da to utiče na našu igru. Čeka nas jak protivnik i spremni smo na borbu tokom svih 40 minuta", kazao je Pocijus.

Partizan i Real do sada su igrali 16 puta i srpski klub je slavio samo jednom. Crno-beli trenutno imaju jednu pobedu i dva poraza u C grupi Evrolige, dok Real ima učinak 2-1.

Utakmica četvrtog kola Evrolige Partizan - Real Madrid igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.

2024 © - Vesti online