Sreda 09.11.2011.
13:57
B92

Silovatelji devojčice osuđeni na 44 godine

Vodali devojčicu po kafanama i nudili starijim muškarcima

Okrivljeni su devojčicu silovali u svojim porodičnim kućama, pozivali i druge muškarce, a vodili su je i po kafanama. Silovanja su se dogodila 2009. godine, kada je devojčica imala 12 godina, a među silovateljima je i jedan 62-godišnjak.


Za silovanje, obljubu nad detetom i trgovanje drogom osuđeno je šest muškaraca iz opštine Ćuprija, po jedan iz Jagodine i Donje Komarice kod Kragujevca i jedna žena iz Paraćina.

Na po deset godina za silovanje osuđeni su Miroslav Đenić (53) koji je prvo silovao devojčicu pa je ustupao drugim muškarcima, i Borislav Stanojević (62) iz sela Vlaška kod Đuprije.

Snežana Purić (46) iz Paraćina osuđena je na pet godina za krivično delo trgovine ljudima. Ona je u iznajmljeni stan u Paraćinu dovodila muškarce i nudila devojčicu.

Zoran Antonijević (48) iz D. Komarice, za obljubu nad detetom, osuđen je na osam godina, Srđan Pejčić (30) iz Jagodine na pet godina i šest meseci, Vladan Marković (33) na tri godine, Marko Šabanović (20) i Zoran Milosavljević (40) na po godinu dana i Perica Šabanović (21) na devet meseci zatvora.

U međuvremenu, jedan muškarac koji je bio okrivljen za silovanje je umro, a protiv drugog, zbog teške bolesti, vodi se odvojeni potupak.

2024 © - Vesti online