Sreda 09.11.2011.
13:31
Vestionline, Alo

Nisam smeo da pucam iz "kalašnjikova"

Srpski tandem u redovima "armejaca“, Nenad Krstić i Miloš Teodosić, doveden je iz samo jednog razloga u Moskvu, radi osvajanja Starog kontinenta.


Kapiten reprezentacije Srbije u razgovoru za list Alo objasnio je koliko je zapravo velika snaga moskovske ekipe.


"U evropskim okvirima, zaista je napravljen drim tim. Do sada imamo samo jedan poraz, to je bilo pre svega zbog neuigranosti. Imamo velike ambicije za ovu sezonu, CSKA želi trofeje na svim fontovima", počeo je razgovor Krstić.


Da li je povratak iz NBA u Evropu bio pun pogodak za vas?

"To je možda bio i najbolji potez koji sam napravio u karijeri. Eto, lok-aut preko Atlantika još traje i niko ne zna kad će da se završi. Bio sam prvi igrač iz NBAkojije potpisao ugovor s nekim evropskim klubom, jer sam znao da će štrajk potrajati".


Prilikom predstavljanja u CSKA, videli smo vas sa „kalašnjikovim“ u ruci. Kako je došlo do toga?


"Doneli su "kalašnjikov“ zbog Kirilenka, jer je njegov nadimak AK 47. Naravno, i mi ostali igrači smo hteli da vidimo kako nam najmoćnija puška svih vremena leži u ruci. Znate šta, iako je bila prazna, nisam smeo da je uperim u nekog".


Kako ste se privikli na život u Moskvi?


"Dobro! Ne smeta mi hladnoća, mada je ovde već minus sedam, osam. S druge strane, hladnoća baš i ne prija mojoj porodici, supruzi i ćerkici, ali i ne izlazimo puno napolje. Garaža je u zgradi gde živimo, idemo odmah negde u tržni centar ili nešto slično, tako da se snalazimo".


Kakav vam je komšiluk?


"Odličan! Teo mi je praktično prvi komšija, živimo veoma blizu centra Moskve. Stalno smo jedan kod drugog. Kafa, ručak, večera... Baš se družimo". 

U kojoj meri pratite Partizan?


"Partizan ima sjajnu ekipu, možda i najbolju u poslednjih nekoliko godina, mada nije imao sreće i upao je u izuzetno tešku grupu. Sve je otvoreno i ne bi me iznenadilo da se Partizan plasira u top 16", smatra Krstić.

2024 © - Vesti online