Sreda 09.11.2011.
11:19
Vestionline

Real - Barselona u podne zbog Kineza!?

Pojavile su se informacije da bi takav dogovor mogao da bude postignut, naročito nakon uspeha koji je u Aziji zabeležio prenos utakmice Real - Osasuna (7:1), koju je posmatralo 60 miliona Kineza putem TV.

"Utakmica Real Madrid - Barselona takođe bi trebalo da se igra u podne jer bi sigurno još veći broj ljudi posmatrao prenos utakmice. U Španiji brinu o svojim navijačima u Kini i zato je i promenjen termin utakmice Real - Osasuna", navodi se u saopštenju kineske novinske agencija Đinhua.

Dalje se navodi da bi kupovinom prenosa El klasika Kina mogla da pomogne Španiji, koja se nalazi u velikim finansijskim problemima.

Dok se treneru Reala Žoze Murinju sviđa ideja da se veliki derbi igra u podne, predsednik Barselone Sandro Rosel ne slaže se sa takvom idejom.

"Nikada ne bih dozvolio da se El klasiko igra u podne zbog kineske publike. Želimo da se otvorimo ka drugim tržištima, ali ne smemo da zanemarimo svoje korene i navijače u našoj zemlji", rekao je Rosel.

U Španiji se od ove sezone jedna nedeljna utakmica, po ugledu na košarkašku ACB ligu, igra u podne, a ostaje da se vidi da li će 11. decembra to biti veliki derbi Reala i Barselone.

2024 © - Vesti online