Utorak 08.11.2011.
18:40
Beta

Bramerc: Nastavljamo borbu zajedno

"Prijateljski" sastanak Bramerca i tužioca Vukčevića

"Naravno, bilo je reči o ovim operativnim stvarima, dakle o jatacima, o nekim problemima koje smo imali u međuvremenu u procesuiranju određenih drugih predmeta u zaštiti svedoka", rekao je Vekarić.

Bramerca su zanimali i neki posebni slučajevi, rekao je Vekarić, navodeći da ne može da kaže više detalja, ali da postoji Akcioni plan. On je kazao da je današnji sastanak, koji je trajao nešto duže od sat vremena, bio "profesionalni" i da se razgovaralo o predmetima pred Haškim tribunalom i domaćim sudovima.

Vekarić je dodao da je bilo reči i o protokolu o saradnji BiH u ustupanju dokaza.

Bramerc koji je danas počeo posetu Beogradu, posle sastanka sa Vukčevićem treba da razgovara sa šefom Nacionalnog saveta za saradnju Srbije sa Tribunalom Rasimom Ljajićem, dok je za sutra predviđen njegov sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Glavni haški tužilac dolazi u posetu Beogradu uoči podnošenja redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije za tužilaštvom u Hagu.

Sredinom oktobra, tužilac Bramerc je izjavio da od vlasti Srbije očekuje izveštaj o tome gde se general Ratko Mladić godinama krio i ko mu je pomagao. 

2024 © - Vesti online