Utorak 08.11.2011.
12:55 >> 14:21h
Vestionline

Odbojkašice poražene od Nemačke u pet setova

Podbacio prijem u u petom setu

U reprizi finala Evropskog prvenstva ekipa Zorana Terzića uspela je u dva navrata da stigne prednost Nemica u setovima, ali je na kraju poražena u taj-brejku posle više od dva sata igre.

Izuzetno izjednačen meč Nemice su prelomile sredinom petog seta kada su odličnim servisima dobile četiri vezana poena i povele sa 8:5. To je bilo dovoljno da održe prednost do kraja i sa 15:11 se revanširaju našim odbojkašicama za EP. 

Milena Rašić bila je najefikasnija u sastavu Srbije sa 23 osvojena poena, Ana Bjelica osvojila je 19, a Jovana Vesović 13. U ekipi Nemačke Anđelina Grun i Margareta Kozuh osvojile su po 22 poena.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je posle poraza od Nemačke da mesta za nezadovoljstvo nema, imajući u vidu kadrovske probleme sa kojima su se susrele aktuelne šampionke Evrope.

"Moramo biti zadovoljni rezultatom s obzirom na celokupnu situaciju a i s obzirom na to da je Nemačka igrala u kompletnom sastavu, istom onom koji je nastupio u finalu EP. Vidi se da neke stvari u našoj igri ne funkcionišu kako bi to trebalo, pre svega u toj nekoj obaveznoj igri. Mislim da smo utakmicu izgubili ne zato što smo igrali slabije u napadu ili nešto tako, već zato što smo upravo u obaveznoj igri grešili, a to nam je pravilo mnogo problema. Zbog toga smo i izgubili neke važne poene, a to je i razlog što mi je izuzetno krivo. Nadam se da ćemo te neke stvari popraviti u narednoj utakmici. Ako uz to zadržimo ovaj nivo motivacije, onda imamo šansu da odigramo još dobrih utakmica na ovom takmičenju”, rekao je Terzić.

Našoj selekciji ovo je drugi poraz u Japanu nakon neuspeha protiv selekcije SAD. U prethodne tri utakmice pobeđene su ekipe Južne Koreje i Kenije, a već u sredu odbojkašice Srbije igraju protiv Brazila.

2024 © - Vesti online