Utorak 08.11.2011.
13:39
B92

Berluskoni: Umreću u parlamentu

Berluskonijeva vlada je pod velikim pritiskom da brzo sprovede reforme, kako bi sprečila eskalaciju italijanske dužničke krize.

Neće podneti ostavku: Silvio Berluskoni
 

"Vi ne razumete, ja sam rođen na biralištima, na svetlu dana, i ako moram da umrem to ću učiniti u parlamentu. Neću podneti ostavku zato što neki napuštaju stranku ili sumnjaju. Možda sam učinio neke graške, ali ne odustajem od svojih principa", kazao je noćas Berluskoni.

Glasanje o budžetu, važan je test za Berluskonija, uoči glasanja predviđenog u narednih nekoliko dana o ekonomskim merama protiv krize čije je sprovođenje premijer obećao Evropskoj uniji prošlog meseca.

Premijer je kasno sinoć održao konsultacije s najbližim saradnicima, a italijanski mediji danas prenose da, uprkos pozivima koalicionih partnera i svojih savetnika, Berluskoni odbija da se povuče.

Mediji prenose da u parlamentu Berluskonijeva koalicija ima sigurnih 311 glasova, dok opozicija, ukoliko ostane ujedinjena, može imati podršku 315 poslanika. Tako će glasanje o poverenju zavisiti od glasova samo nekoliko poslanika koji su, kako komentarišu italijanski mediji, za sada neopredeljeni. Berluskoni je zato sinoć pokušao da pridobije glasove nekih parlamentaraca koji su nedavno napustili njegovu stranku PDL, ali oni ipak nisu promenili svoje odluke, prenosi list "Korijere dela sera".

2024 © - Vesti online