Utorak 08.11.2011.
12:56
Beta

"Ustav je brana za otimanje Kosova"

"Kada Ustav ne bi bio bitan, ne bi se zapadne sile ni jedan trenutak obazirale na stav Srbije o Kosovu. Ustav Srbije obavezuje svakog građanina zemlje, a posebno državne organe da Kosovo smatraju sastavnim i neotuđivim delom naše zemlje", istakao je Koštunica u izjavi agenciji Beta.

Ustav je čvrst temelj za izgradnju pravne države bez koje nema sigurne budućnosti: Vojislav Koštunica

Koštunica je ocenio da je Srbija pre pet godina, donošenjem novog Ustava, potvrdila istorijsku samosvest da se mora izgraditi pravno uređena država i sačuvati trajne vrednosti, tradicija i kulturni identitet srpskog naroda.

"Jednoglasnim usvajanjem Ustava u Skupštini Srbije i potvrdom naroda na slobodnom referendumu, pokazalo se da je Srbija tvrd orah i da su pogrešni planovi i očekivanja da će se Srbija pod spoljnim pritiscima odreći svoje teritorije koja joj pripada po međunarodnom pravu i Povelji UN", istakao je on.

Koštunica je ocenio da je posebno važno što Ustav omogućava razvoj zemlje, bez koga nije moguće obezbediti normalan život građana, a time i zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik DSS je ocenio da "činjenica da su svi narodni poslanici iz različitih političkih partija jednoglasno glasali za usvajanje Ustava i da je narod svojom slobodnom voljom glasao za donošenje Ustava, najbolje govori da je ovaj Ustav trajan i stabilan temelj za razvoj Srbije".

2024 © - Vesti online