Utorak 08.11.2011.
00:09
T. Zečević - Vesti

Bata ne može bez Luline nege

Rane na prstima lagano zarastaju, a popravilo se i opšte zdravstveno stanje barda našeg glumišta, što je presudilo da Bata donese konačnu odluku o povratku.

On je obećao da će se strogo pridržavati uputstava lekara i veruje da će se brže oporaviti uz negu supruge Lule, koja je ostala u Beogradu. I pored toga, lekari su Živojinoviću savetovali da ostane u Havani još dve nedelje, njihov predlog su podržali njegova ćerka Jelena i sin Miljko, ali Bata nije odustajao, pa su izvršeni naknadni pregledi i lekari su se ipak složili s njegovom odlukom o povratku.

Bata Živojinović se, da podsetimo, povredio tokom letošnjih snimanja filma "Led" u režiji Jelene Bajić-Jočić, ćerke Radoša Bajića. Iako je trpeo jake bolove, nije prekinuo rad, verujući da su rane nastale zbog neudobne obuće same zarasti. Ali, bolest se iskomplikovala i kad je stigao u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije nije bilo moguće zaustaviti proces raspadanja tkiva.

Rešenje je ponovo pronađeno u profesoru dr Montekiju, koji je pre desetak godina lečio i izlečio Živojinovića od gangrene. Njegova ćerka Jelena, koja već godinama živi u Havani, brzo je uspostavila veze sa čuvenim kubanskim lekarom i Bata je već sutradan otputovao na Kubu na lečenje.

2024 © - Vesti online