Utorak 08.11.2011.
00:07
Beta

SNS: Kosovo u Srbiji, Srbija u Evropi

U programu SNS-a istaknuto je da je privlačenje stranih investicija uslov za privredni rast, kao i da se SNS zalaže za očuvanje Kosova i Metohije u granicama Srbije i za "Srbiju u Evropi".

Naprednjaci su u svom programu od 20 tačaka istakli i da se zalažu za zaštitu prava nacionalnih manjina i za očuvanje celovitosti Srbije i njenu decentralizaciju.

Kao jedan od prioriteta SNS, navedena je borba protiv korupcije i kriminala.

"Korupcija je spona vlasti i organizovanog kriminala koja parališe ekonomske i privredne tokove u našoj zemlji i nanosi sve siromašnijoj državi štetu koja se, prema svim pokazateljima, meri milijardama evra na godišnjem nivou", ukazano je u programu SNS-a.

U programu naprednjaka upozoreno je i na problem smanjenja broja stanovnika u Srbiji.

"Obnavljanje stanovništva i stimulacija rađanja svim instrumentima državne i zdravstvene politike, jer bez obnove stanovništva nemaju smisla ni država ni zakoni ni zdravstvena politika", istaknuto je u programu naprednjaka.

SNS je najavio da će u slučaju preuzimanja vlasti početi reviziju dokumenata u vezi sa sprovođenjem zdravstvene politike Srbije iz 2002. godine, poput Strategije za smanjenje siromaštva, Strategije razvoja zdravlja mladih, Strategije o starenju i kontroli duvana, razvoja i zaštite mentalnog zdravlja, kao i strategije za borbu protiv droga.

Na kraju programa SNS je naveo da njegova programska platforma nije "dovršena", odnosno da će se ona menjati u zavisnosti od razvoja društva.

2024 © - Vesti online