Ponedeljak 07.11.2011.
22:16
Vestionline

Fiorentina smenila Mihajlovića i postavila Rosija

A sad adio - Siniša Mihajlović

Uprava kluba iz Firence odlučila je da umesto Mihajlovića posao dodeli iskusnom domaćem stručnjaku Deliju Rosiju, koji je do prošle sezone predvodio Palermo.

"Siniša Mihajlović je bio posvećen poslu i obavljao ga je maksimalno profesionalno. Želimo da mu se zahvalimo na saradnji i želimo mu mnogo uspeha u daljoj trenerskoj karijeri. Posebnu zahvalnost dugujemo i njegovom stručnom štabu", stoji u saopštenju Fiorentine.

Čelnici "ljubičastih" još su dodali da je novi trener Delio Rosi potpisao ugovor do juna 2013. godine. Fiorentina se posle 11. kola Serije A nalazi na razočaravajućem 13. mestu sa samo 12 osvojenih bodova.

Mihajlović koji je danas izjavio da ostanak u klubu više ne zavisi od njega, prošle sezone je preuzeo Fiorentinu, a prethodno je radio u Bolonji i Kataniji. Njegov rad obeležile su brojne povrede glavnih fudbalera. Glavni igrač Stevan Jovetić propustio je kompletnu prethodnu sezonu zbog operacije kolena, dok se prvi strelac Alberto Đilardino skoro vratio u tim posle mesec dana pauze.

Mihajlović bi mogao da bude jedan od glavnih kandidata za novog selektora reprezentacije Srbije, koja je pod rukovođenjem v.d. selektora Radovana Ćurčića počela pripreme za turneju u Meksiko i Honduras.

2024 © - Vesti online