Ponedeljak 07.11.2011.
17:13
Srna, Beta

Avion se dva puta vraćao zbog istog problema

"Čudni" avion kompanije "Svis" je privremeno zamenjen novim, ali nisu svi putnici imali hrabrosti da se i treći put vinu nebu pod oblake
 

Signalna lampica za kočnice upalila se 60 minuta posle poletanja. Pilot je odlučio da se vrati u Cirih, jer aviokompanija "Svis" nema mehaničare ni rezervene delove na Majorki.


- Nešto kasnije avion "erbas A320" ponovo je poleteo, ali se ubrzo ponovo pojavio isti problem, zbog čega je avion ponovo vraćen na aerodrom - izjavio je u ponedeljak portparol kompanije.


On je dodao da problem nije bio sa kočnicama već sa singlanom lampicom. Turisti koji su se nalazili u avionu su potom prebačeni u drugi avion, dok neki od njih ipak nisu imali hrabrosti da pokušaju i treći put, pa su odustali od leta. 

Problemi pri sletanju za "boing 787" u Japanu

"Boing 787" sa 249 putnika i članova posade zbog tehničkih problema pri sletanju uspeo je tek iz drugog pokušaja da sleti na pistu u Okajami, saopštila je u ponedeljak japanska aviokompanija ANA.


Pilot na letu iz Tokija ka Okajami morao je ručno da upravlja sletanjem zbog upozorenja o problemu s hidraulikom, precizirala je ta kompanija. Avion je, iako s pola sata zakašnjenja, ipak bezbedno sleteo.

2024 © - Vesti online