Utorak 08.11.2011.
08:00
luxlife.rs

Sent Moric - skijanje na krovu sveta

 

Sent Moric je, u stvari, središte regije Engadin. Regija se sastoji od nekoliko skijališta i obuhvata više od 99 kilometara skijaških staza, tri vrha viša od 3.000 metara, 56 gondola i ostalih žičara, sa najdužom noćnom stazom u Švajcarskoj i najvišim vrhom u ovom delu Alpa, do kojeg stiže gondola, Korvač 3.303 m.


Staze su uglavnom crvenog karaktera, uz poneku crnu ili plavu. Ali neka vas ovaj podatak ne zavara, jer ipak je ovo mesto gde su se vozila već četiri Svetska skijaška prvenstva i Svetski kup, pa su i crveno deklarisane staze praktično "tamnocrvene".


Put u podnožje se završava dugačkim, blagim, šumovitim stazama, sa predivnim pogledom na dolinu. Osim po luksuznim hotelima, Sent Moric je poznat i po brojnim i raznovrsnim zimskim sportovima, poput pola i kriketa na ledu, karlinga, boba, ali i kao prvo alpsko mesto sa golf terenom.


Punu raskoš ovog mesta možete osetiti u šetnji kroz brojne luksuzne butike u gradu, poput Kartijea, Prade, Roleksa... Sent Moric je nezaboravno iskustvo, planine su fascinantne, a staze odlične i raznolike. Ako ste u prilici, ne propustite jedno od najboljih skijališta na svetu, odnosno, kako sami za sebe kažu, "Sent Moric - Top of the World".

2024 © - Vesti online