Ponedeljak 07.11.2011.
15:02
Vestionline

Iran: Tuku sudije i bičuju igrače

Glavni sudija meča brutalno je prebijen od strane fudbalera, trenera i navijača domaće ekipe na meču između ekipe Čoka Taleš i Šahridari Dezfol.

Kao okidač nemilih scena dogodio se kada je sudija pokazao drugi žuti karton kapitenu domaćeg tima... Prvo je kapiten oteo karton iz ruke sudije, a potom trener ekipe Čoka Taleš pritrčao i počeo da tuče nesrećnog arbitra. Sve je u sekundi eskaliralo, a sudiju su tek nakon dobrih batina uspeli da spasu pripadnici policije.

Još jedna bizarnija situacija ali sa daleko ozbiljnim posledicama dogodila se nekoliko dana ranije. Naime, fudbaler reprezentacije Irana suspendovan je na neodređeno vreme zbog neprimerene proslave pogotka koji je postigao njegov saigrač. 

Mohamad Nosrati je bio toliko oduševljen što je njegov tim postigao gol, pa nije uspeo da suzdrži zadovoljstvo te je svog saigrača, Šeis Rezaija, uhvatio za zadnjicu. I više od toga...

Mohamed Nosrati i Šeis Rezai, koji su zbog “prisnog” radovanja dobili kaznu u iznosu od 40.000 dolara i suspenziju na neodređeno, kako prenose iranski mediji, biće dodatno kažnjeni zbog svog nemoralnog čina.


Naime, dvojici fudbalera preti kazna od 74 udarca bičem! Vrhovni sudija iranskog suda ističe da je to uobičajena kazna za ovakvo ponašanje.


“Kazna za ovaj zločin iznosi dva meseca zatvora i 74 udaraca bičem. Taj čin je uobičajena kazna koja bi bila prenošena na državnoj televiziji", kaže sudija.

2024 © - Vesti online