Ponedeljak 07.11.2011.
09:51
Vestionline

Banja Koviljača: Bojkot nastave, traži se odlazak azilanata

Jutros je na nastavu došlo samo 10 učenika. Nastavu u školi pohađa ukupno 415 đaka - 223 učenika u prepodnevnoj smeni i 192 u poslepodnevnoj smeni.

Žitelji Banje Koviljače ljuti nekontrolisani priliv azilanata u to mesto

Bojkot nastave dece juče su najavili roditelji đaka na građanskom protestu "Ko je sledeći" organizovanom u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata u to turističko mesto. Oni su zatražili hitno izmeštanje svih ilegalnih imigranata i azilanata, kao i Centra za azil iz tog turističkog mesta. Upućen je poziv

Povod i silovanje Britanke

 

Još jedan od povoda za protest je to što su petorica imigranata iz Avganistana osumnjičeni da su pre nekoliko dana silovali britansku državljanku.

ministru unutrašnjih poslova Ivicu Dačiću i komesaru za izbeglice Srbije Vladimiru Cuciću da dođu u Banju Koviljači i sa meštanima razgovaraju o rešavanju tog problema.

Neposredni povod održavanja mitinga je taj što su petorica imigranata iz Avganistana silovali britansku državljanku. Prema poslednjim podacima policijske stanice u Loznici, trenutno van Centra za azil u Banji Koviljači, koji ima 80 mesta, boravi više od 2.500 azilanata iz Afrike i Azije.

Lokalne vlasti su se već u nekoliko navrata za pomoć u resavanju tog problema obraćali Komesarijatu za izbeglice Srbije i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, ali pošto konkretnih koraka nije bilo, građani su se sami organizovali.

2024 © - Vesti online