Ponedeljak 07.11.2011.
04:04
Vestionline

Zukorlić slavio Bajram uz "Zvezde Granda"

Novi Pazar
 

Koncert je održan na centralnom gradskom trgu Gazi isa-beg Ishakovića pred više hiljada građana Novog Pazara i okolnih mesta. Nešto ranije, u mešihatu Islamske zajednice, Zukorlić je održao tradicionalni bajramski prijem na kome se obratio svojim sledbenicima.

U svom prepoznatljivom tonu, muftija je poručio da se sporazumom o objedinjavanju islamske zajednice ništa bitno neće promeniti.

Sporazum o objedinjavanju islamske zajednice je turska inicijativa koju su podržali reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić i ministri u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić.

Sporazum predviđa ukidanje Rijaseta Islamske zajednice Srbije na čijem je čelu reis ul ulema Adem Zilkić, kao i povlačenje Zilkića i Zukorlića sa čelnih funkcija dve islamske zajednice.

Oni ne bi imali pravo da konkuršu za mesto vrhovnog poglavara jedinstvene islamske zajednice koja bi bila na nivou mešihata i duhovno povezana sa Islamskom zajednicom BiH.

Zvaničnici Srbije, visoki funkcioner Demokratske stranke Dragoljub Mićunović i savetnik u Ministarstvu vera Aleksandar Raković su tim povodom izjavili da Islamska zajednica Srbije mora imati centar u Beogradu, kao i da će njeno objedinjavanje biti podržano ako se oko toga slože dve islamske zajednice.

2024 © - Vesti online