Nedelja 06.11.2011.
23:42
B92

SPO: Istina iza Rezolucije 1244

Lider Srpskog pokreta obnove: Vuk Drašković
 

Rezolucija 1244 je, prema tvrdnji Vuka Draškovića kamen oko vrata Srbije jer je u njoj, tvrdi Drašković zakovana nezavisnost Kosova.

Drašković se u emisiji Utisak nedelje zalagao sa izmenjeni Ahitsarijev plan i tvrdio da bi nastavak vladine politike prema Kosovu ugrozio evrointegracije.

Jeremić je naglasio da je obmanjivanje javnosti kada se tvrdi da bi se odustajanjem od Kosova ugrozio evropski put Srbije i podsetio Draškovića na njegove ranije izjave kako Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Rezolucijom 1244 označeni smo krivim za humanitarnu katastofu na Kosovu, i pristali smo da sve što nosi znak Srbije se povuče sa KIM, kaže Vuk Drašković.

"Još jedna laž je povratak vojske. To je laž . Kumanovskim sporazumom se dopušta mogućnost da se vrati nekoliko stotina vojnika, ali uz odobrenje komandanta Kfora , dakle nikad", kaže Drašković.

Šef srpske diplomatije kaže da nikada nije ništa slično pročitao u Rezoluciji 1244.

"Ne znam šta da kažem , mi smo zajedno u sedeli pregovoračkom timu. Ništa od toga ne stoje u rezoluciji. 12 godina je to javan dokumenta, kako mislite da niko to nije video, kako mislite da sudije pravde nisu videli ovaj dokuement. Ovo što ste juče proglasili to je laž, to je pokušaj političke manipulacije i ideološki pamflet u čijoj je osnovi laž", kaže Jeremić.

2024 © - Vesti online