Nedelja 06.11.2011.
20:43
Vestionline

Rukometaši Srbije izgubili od Češke

Najefikasniji u srpskom timu - Marko Vujin

Srbija je tokom čitavog susreta igrala slabije nego u prethodnom duelu sa Hrvatskom (22:20) i tek u finišu meča uspela je da dođe do izjednačenja. Česi, koji su u više navrata imali i po pet golova prednosti, a u jednom trenutku i sedam (19:12), na kraju su strepeli za pobedu.

Na minut pre kraja, posle isključenja Toskića, Česi su postigli gol za 24:23, nakon čega su domaći probali da nadmudre protivničku odbranu "cepelinom". Nažalost, jedan igrač nagazio je liniju golmanskog prostora i Srbija je izgubila.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Marko Vujin sa pet golova, dok je Žarko Šešum postigao četiri. Češku je predvodio Jan Sobol sa šest golova, dok je Filip Jiha postigao pet.

Srbija je pobedila juče Hrvatsku, a u prvom kolu je izgubila od Mađarske (25:32). Češkoj je ovo bila druga pobeda do sada. 

U poslednjem meču rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je u Vršcu Madjarsku sa 30:22 (15:9).

Hrvati su međutim ovo takmičenje završili na poslednjem mestu, dok su Mađari prvi. Mađarska i Češka imaju po dve pobede, dok Srbija i Hrvatska imaju po jednu, tako da su timovi rangirani po učinku u medjusobnim susretima.

Konačni plasman na Kupu nacija:

Mađarska 2/1 Češka 2/1 Srbija 1/2 Hrvatska 1/2

2024 © - Vesti online