Nedelja 06.11.2011.
17:41
Vestionline

''Gubitnička politika prema KiM mora da se promeni''

"Svako ima pravo da nešto potpiše ili ne, ali kada je u pitanju pitanje svih pitanja - promena pogrešne gubitničke državne kosovske politike onda tu ne sme biti dileme. Ta politika se mora menjati", rekao je Drašković odgovarajući na pitanje kako komentariše odbijanje predsednika Srbije Borisa Tadića da potpiše programski dokument "Preokret" koji su predstavili SPO i Liberalno demokratska partija.

Drašković je danas u Nišu učestvovao na tribini "Srbija na raskršću" na kojoj su gostovali i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a prisustvovali predstavnici LDP-a.

Ova politika nema alternativu: Vuk Drašković

"Nema više varanja naroda parolama i Evropska unija i Kosovo. Treba reći narodu i Evropska unija i evropska prava i garancije za Srbe i srpske baštine na Kosovu. Ova politika nema alternativu, jer je suprotno ovoj politici politika antievropskih snaga koje su pred vratima i koje žele da srbija ponovo prevali put nesreće kao u
poslednjoj deceniji 20. veka", rekao je Drašković.

Drašković je rekao da se ne sme voditi naopaka kosovska politika i da ne sme biti kompromisa sa "svim što stiže sa severa Kosova a što kreira antievropska Srbija".

Lider SPO je rekao i da niko nije, ne traži i neće tražiti formalno priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Od Srbije se traži a to traži i SPO da se prihvati realnost, da se prizna da to Kosovo postoji i da sa tim Kosovom održavamo najbolje moguće ekonomske, trgovinske i kulturne odnose, kao što ih održavaju Kina i Tajvan", rekao ke Drašković.

Predsednik LSV Nenad Čanak je rekao da može da razume Tadića, jer "kada je neko na najvažnijoj funkciji u državi mora da vodi računa, i ima stvari koje ne može da kaže".

"Pristati na nešto što je možda i očigledno znači otvoriti put novim ucenama i pritiscima", rekao je Čanak.

2024 © - Vesti online