Nedelja 06.11.2011.
16:45 >> 18:34h
Vestionline

Federeru titula u singlu, a Zimonjiću i Lodri u dublu Bazela

Nenad Zimonjić i Mikael Lodra dobro su otvorili finalni meč i odmah na startu napravili su brejk i poveli sa 2:0, ali su im protivnici uzvratili oduzimanjem servisa.

Ipak, dubl koji predvodi srpski teniser nastavio je sa agresivnom igrom i rešio prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Velika borba viđena je u nastavku meča, ali je srpsko-francuski dubl, boljom igrom u završnici seta trijumfovao sa 7:5 i posle osvajanja turnira u Vašingtonu, Montrealu i Pekingu, uspeli su da podignu i trofej namenjen pobednicima u Bazelu.

Federer po peti put trijumfovao u Bazelu

 

Rodžer Federer osvojio je turnir serije 500 u rodnom Bazelu, pošto je u finalu savladao Japanca Keija Nišikorija sa 6:1, 6:3 posle 72 minuta igre.

 

Četvrtom teniseru sveta to je tek drugi trofej ove godine, prvi nakon januara i trijumfa u Dohi, ali i čak 68. u karijeri. Fantastični Švajcarac je tako odbranio titulu u Bazelu, a ovo mu je ukupno peti trijumf u rodnom gradu.

 

U finalnom duelu praktično nijednog trenutka nije bilo neizvesnosti. Već u prvom gemu Federer je dobivši pet vezanih poena napravio brejk, a nakon toga je oduzeo servis mladom Japancu još tri puta i lako je slavio.

 

Jedinu brejk loptu na meču Nišikori je imao prvi vođstvu Federera od 5:3 u drugom setu, ali nije uspeo da je iskoristi i barem malo zakomplikuje posao Švajcarcu.

2024 © - Vesti online