Nedelja 06.11.2011.
14:21
Vestionline

Čeda: Tadić ozbiljno greši

"Tadić ozbiljno greši ako razuman predlog Preokreta proglašava ekstremizmom i sumnja u naš patriotizam", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Tadić sumnja u njegov patriotizam: Čedomir Jovanović

Predsednik LDP-a pozvao je juče Tadića da potpiše proglas "Preokret", što je predsednik Srbije sinoć odbio pošto se ne slaže sa politikom odustajanja od legitimnih državnih i nacionalnih interesa.

U izjavi lidera LDP-a navodi se da Srbija nema vremena "za gubljenje", a da se potpisnici deklaracije Preokret, "najhrabriji predstavnici civilnog društva, nesporni autoriteti našeg intelektualnog, umetničkog, medijskog i javnog života".

"Mi se svojim jasnim stavom suprotstavljamo političkoj hipnozi kojom se umanjuje stvarni značaj Evrope za Srbiju. Zato ujedinjujemo sve koji su za Srbiju u Evropi i odbijamo da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti", naglasio je Jovanović.

Lider LDP-a je ukazao da "ništa od Srba i Srbije na Kosovu neće ostati" ako Srbija 9. decembra ne dobije status kandidata za članstvo u EU i ocenio da "oduzimati evropsku budućnost Srbije znači gurati je u samoizolaciju".

2024 © - Vesti online