Nedelja 06.11.2011.
14:47 >> 20:04h
Vestionline, novosti.rs

Basta pozvan umesto Subotića, ali se povredio

Dušan Basta na spisku putnika za Meksiko

Umesto povređenog Nevena Subotića na turneju reprezentacije Srbije po Srednjoj Americi trebalo je da oputuje Dušan Basta, ali taman što je poziv za nacionalni tim proslavio pogotkom u 50. sekundu susreta između Udinezea i Sijene (2:1), Basta je doživeo povredu, zbog koje je zamenjen u 75. minutu meča. 

Trenutno nije poznato koliko će morati da odsustvuje sa terena, ali se neće naći u konkurenciji za prijateljske utakmica koje reprezentacije Srbije treba da igra protiv Meksika i Hondurasa.

Neven Subotić operisan u Berlinu

 

Reprezentativac Srbije i prvotimac nemačkog bundesligaša Borusije iz Dortmunda Neven Subotić, kome je juče na utakmici protiv Volfsburga slomljena jagodična kost, danas je operisan, saopštio je klub.

 

U saopštenju se navodi da su Subotiću, u toku dvoipočasovne operacije, u gornju vilicu umetnuta tri implanta, a jedan u očnu duplju.

 

Subotić je teško povređen kada ga je, prilikom jednog vazdušnog duela, fudbaler Volfsburga Sotiros Kirjakos udario laktom u glavu. Prema prvim procenama lekara, on neće moći da igra u narednih mesec i po dana.

 

Šef stručnog štaba Borusije Jirgen Klop izjavio je da će neigranje Subotića biti veliki hendikep za tim uoči derbi utakmica u Bundes ligi protiv Bajerna i Šalkea, i duela u Ligi šampiona protiv Arsenala i Olimpika iz Marselja.

2024 © - Vesti online