Nedelja 06.11.2011.
12:38
Beta

Evropske kompanije ulažu u Srbiju novih 100 miliona evra

Božidar Laganin

On je agenciji Beta rekao da je "reč je o liderima industrija koje predstavljaju", ali nije želeo da kaže o kojim se kompanijama radi. Laganin je istakao i da austrijski proizvođač sokova Rauh planira da izgradi u Srbiji fabriku pirea i koncentrata.


Taj projekat, istakao je, značajan je za poljoprivredu jer takva fabrika otkupljuje najviše drugu i treću kategoriju voća koja se koristi za proizvodnju sokova i obezbeđuje dobar plasman domaćim proizvođačima.


Kako je dodao Laganin, Rauh će koristiti podsticaje koje daje SIEPA i prilikom izgradnje novog pogona, kao što je koristio pri otvaranju punionice voćnih sokova u Koceljevi. Prema njegovim rečima, u ovoj godini primetno je povećano interesovanje investitora za Srbiju.


"Trenutno je 83 projekta u različitoj fazi realizacije, od inicijalnog intresovanja do na korak od zaključivanja ugovora", naglasio je direktor SIEPA.


To je jako ohrabrujuće, dodao je i kazao da očekuje da će i u idućoj godini trend povećanog interesovanja investirora biti nastavljen.


"Ništa ne uspeva kao uspeh i iskustva koja prenose komanije koje su realizovale projekte s ureči najboljih ambasadora srpske ekonomije", kazao je Laganin.

2024 © - Vesti online