Ponedeljak 07.11.2011.
08:00
Press

"Ševrolet kruz", atraktivni atleta

Upečatljive moćne sportske linije, stilizovana putnička kabina i prostrana unutrašnjost krase ovog četvorotočkaša. Sa svojim privlačnim linijama i kosim krovom sličnog kao kod kupea, ovaj model pokazuje svoj atraktivni atletski stav.

"Ševrolet kruz" u hačbek varijanti
 


Zahvaljujući njegovoj dvostrukoj rešetki i zakošenim farovima, "kruz" je automobil u skladu sa vremenom koji putnicima nudi stil i raznovrsnost, a predstavlja i iste kvalitete koje nalazimo u sedan verziji istog modela. Njegova unutrašnjost je maksimalno prostrana i konforna. Instrument tabla je razdvojena integrisanim centralnim stubom koji ulazi u sredinu konzole i deluje maksimalno pregledna, a sve komande su nadohvat ruke.


Kapacitet prtljažnika je 413 litara, a sa oborenim sedištima dobija se čak 883 litra. Ima dosta prostora za odlaganje stvari u dvostrukom pretincu za rukavice, centralnoj konzoli i džepovima na vratima i zadnjem delu sedišta.


Ispod haube krije tri motora - dva benzinca od 1.6 i 1.8 "kubika" sa motorom snage od 124 do 141 KS, kao i 2.0 litarski turbodizel motor od 163 KS. Svi motori kombinuju sa ručnim i šestostepenim automatskim sistemom prenosa. Ovaj lepotan u gradskoj vožnji potroši od 7,5 do 9,5 litara (dizel - benzin), dok je na otvorenom putu štedljiviji - 5,5 i 7,5 litara.


"Kruz" ima integralni sistem rama karoserije koji je napravljen od čelika velike snage i jedan je od najčvršćih u segmentu. Dobio je pet zvezdica u Euro NCAP testiranju bezbednosti vozila. Elektronska kontrola stabilnosti, sistem vučne kontrole i sistem protiv blokiranja točkova sa sistemom elektronske raspodele snage kočenja, u vanrednim situacijama će intervenisati kako bi vozaču pomogli da održi vozilo prilikom komplikovanih manevara kočenja ili ubrzanja.


Šest vazdušnih jastuka i pet pojaseva sa tri tačke vezivanja su pod kontrolom senzorskog modula automobila, a ova "spravica" je povezana sa senzorima na prednjem braniku. Ova nova "Ševroletova" uzdanica sa servo upravljačem, klima-uređajem, šest vazdušnih jastuka, ABS, ESC, elektropodizačima prednjih stakala i retrovizora sa grejačima, putnim računarom, svetlima za maglu i CD radiom košta 11.699 evra.

2024 © - Vesti online