Subota 05.11.2011.
17:33
Vestionline

Najzanimljiviji očevi sa srpskih malih ekrana

Ko može da zaboravi Her Žiku i Milana u njihovim akcijama
 


Nikola Simić - Tesna kože

Već trideset godina kao mlađi referent, Dimitrije Mita Pantić radi u državnoj službi i pokušava da svoju veliku porodicu održi na okupu i ispuni skoro sve njihove želje i potrebe. Međutim, generacijski jaz između njega i njegove majke, njega i njegove dece i nesnosne komšinice, učiniće život paklenim. Ako u to sve ubacite i šefa, kao što je Srećko Šojić, dobili ste urnebesno komičnu situaciju. Iako lik Mite Pantića ne spada u klasu očeva sa malih ekrana, jednostavno nismo mogli a da ga ne pomenemo.

Ljubiša Samardžić - Policajac s Petlovog brda

Sećate li se Boška Simića, oca petoro dece? Ljubiša Samardžić je odigrao sjajnu ulogu brižnog oca, koji sa svojom decom i njihovim majkama upada razne zgode i nezgode, pokušavajući da istovremeno obavlja svoju policijsku dužnost. Kad na svu tu decu i žene dodate smetenost i zbunjeni izraz lica policajca sa Petlovog brda, smeh je zagarantovan, a vi ste kupljeni za ceo život.

Milan Gutović - Otvorena vrata

"Dragoslave, đubre švalersko!", su čuvene reči Katarine Anđelić zvana Cakana, žene Dragoslava Jakovljevića, "razvratnog" i brižnog oca dvoje krajnje neobične dece Milice i Vojkana. Milan Gutović je odigrao fantastičnu ulogu oca koji iz epizode u epizodu ide iz krajnosti u krajnost, u svakom pogledu, i naravno svaki put iznova traži oproštaj od svoje žene preko zatvorenih vrata njene sobe, odnosno kupatila. Posle svih zgoda i nezgoda kroz koje prođe sa Cakanom, shvatite da je on jednostavno obožava, da je ona njegova ljupka, a to je dovoljan razlog da ga volite.

Dragomir Bojanić Gidra - Žikina dinastija

Genijalna uloga Gidre Bojanića doprinela je snimanju filmskog serijala koji je svima poznat pod imenom "Žikina dinastija". Glavni junak Živorad Žika Pavlović, kolektor po profesiji, upada u razne nevolje, najpre sa svojim sinom Bobom, a potom sa svojim prijateljem Milanom. Naravno, Žika ne bi opravdao svoju ulogu u koliko ne bi bio ženskaroš. A svu tu agoniju povećava nemica Elza, koja ga dovodi do ludila. Od oblačenja ženskih kostima, preko podmazivanja violine slaninom, i strogog vaspitanja svog sina, Žika obavezno ispunjava i svoje dužnosti, tako što posećuje kafane i pije do iznemoglosti. Otac "za primer", šta reći.


Marko Nikolić - Bolji život

Dragiša Popadić je glava porodice Popadić koja se bori sa svakodnevnim društvenim problemima. Ali Dragiša, poznatiji kao Giga Moravac, oseća da mu kontrola, kako na poslu, tako i u kući izmiče iz ruku. Giga prolazi kroz razne komične i neprijatne situacije sa svojom decom. Od cerkinog razvoda, sinovljevog vanbracnog deteta, do zenidbe svog najmladjeg sina, Giga proživljava prave emotivne stresove, a vrhunac je kad mu i njegova najdraža Emilija pripreti razvodom.

Koji srpski otac sa malih ekrana vam se najviše doapda?

2024 © - Vesti online