Subota 05.11.2011.
17:00 >> 19:45h
Vestionline

Nišikori zaustavio Novaka, neizvesno učešće u Parizu

Povreda ramena prilično je omela Đokovića, ali je prvenstveno svojom odličnom igrom Nišikori napravio veliko iznenađenje u polufinalu turnira u Bazelu.

Novak je napravio prvi brejk, i lako stigao do 4:1, a zatim je ponovo oduzeo servis Japancu i došao u poziciju da servira za prvi set. Međutim, Nišikori uspeva da ostane u prvom setu, smanji na 5:2, a onda je Novak zatražio medicinski tajm - aut. Posle 35 minuta, Đoković stiže do set lopte, i treći put je napravio brejk i sa 6:2 dobio prvi set. 

Đokovića je rame nastavilo da muči i u drugom setu, ali je uspeo da spasi dve brejk lopte u trećem gemu i povede sa 2:1. Srpski teniser je i sam propustio šansu za brejk u sledećem gemu, što je Nišikori kaznio napravivši seriju od tri gema za 4:2.

Međutim, odmah je Novak podigao nivo igre, kralj je dobio tri gema u nizu i stigao na 5:4,  Nišikori uspeva da ostane u meču i izjednači na 5:5. U taj brejku Nišikori je iznenadio Noleta i izjednačio rezultat u setovima.

Japanac bez problema dobija prvi gem u trećem setu, na svoj servis, a onda stiže i do brejka! Nišikori dobija i naredni gem za vođstvo od 3:0 u trećem setu, pa se

činilo da Đoković više nema motiva da juri preokret. Japanac je napravio novi brejk, i poveo sa 4:0 u trećem setu i došao na prag pobede. Peti gem ovog seta završen je ekspresno, Japanac je poveo sa 5:0, a Novak nije došao ni do počasnog gema.

Tek što se oporavio od povrede leđa i polako se vraćao u prepoznatljivi ritam, Đoković se danas suočio i sa povredom ramena, zbog koje ga, po svoj prilici, očekuje nova pauza.


''U ovom trenutku mi je najvažniji oporavak. Mislim da u ovim okolnostima neću moći da treniram narednih dana. Osećam bolove u ramenu, ali i u celom telu. Voleo bih da igram u Parizu, ali, naravno, konsultovaću se i sa svojim timom, videću šta i oni misle'', ocenio je Đoković.

On je pohvalio rivala za pruženu partiju i čestitao mu na pobedi.

''Nišikori gotovo da nije pravio greške, a nekoliko neverovatnih lopti je uspeo da vrati. To je tenis... Bio je bolji, a ja nisam uspeo da iskoristim svoje prilike'', dodao je Novak.

2024 © - Vesti online