Petak 04.11.2011.
18:02
Beta

Podignuta optužnica protiv vlasnika Nibens grupe

Milo Đurašković
 

Kako se navodi, Đurašković i direktori preduzeća čiji je vlasnik su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Fam i da su na taj način vlasniku Nibensa pribavili imovinsku korist od oko 1,8 miliona dinara (oko 18 miliona evra).


Vlasnik "Nibens" grupe Milo Đurašković i rukovodioci preduzeća u njegovom vlasnistvu uhapseni su 12. maja zbog sumnje da su oštetili Fabriku maziva iz Krusevca. Svim optuzenim je, dodaje se, Vanraspravno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu produžilo pritvor.


Pored Đuraškovića, optužnica je podignuta i protiv direktora Nibens grupe i Nibens korporacije Dejana Jevtića, direktora Šer korporacije Riste Ristića, direktora Preduzeća za puteve (PZP) "Beograd" Bore Jelića, bivšeg direktora Fama i sadašnjeg direktora "Vojvodinaput-Bačkaput" Branislava Jovanovića, direktora Fama Ljiljane Kostić i direktora PZP "Vranje" Srđana Filipovića.


Zakazivanje glavnog pretresa po optužnici može se očekivati nakon njenog stupanja na pravnu snagu, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organozovani kriminal.

"Zaradio" 18 miliona evra

Tužilaštvo za organizovani kriminal je optuženima stavilo na teret da su od aprila 2007. do kraja decembra 2010. godine, kao odgovorna lica u Famu, Šer korporaciji, Nibens korporaciji i preduzećima za puteve u okviru Nibens grupe zloupotrebili svoj službeni položaj u radi pribavljanja imovinske koristi Milu Đuraškoviću. Njemu je pribavljena korist od oko 1,8 milijardi dinara (oko 18 miliona evra) i istovremeno oštećen Fam za oko 3,3 milijardi dinara (oko 35 miliona evra).

2024 © - Vesti online