Petak 04.11.2011.
11:14
Vestionline, Beta

Partizan u Borči, Zvezda domaćin OFK-u

Prema plasmanu na tabeli, derbi će ipak biti u Kragujevcu, gde domaći Radnički 1923 dočekuje Slobodu. Taj duel jedan je od dva koji se igraju u nedelju.

Kragujevačni su jedini neporažen tim u ligi posle deset utakmica i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok su trećeplasirani Užičani samo jednom izgubili, a u prošlom kolu igrali su nerešeno 1:1 sa Zvezdom.

"Kadu i Darko Lazović neće moći da igraju sutra, dok je nastup Ćosića neizvestan. Srđan Mijailović je bolje i ponovo je u konkurenciji za tim", rekao je Prosinečki.

Robert Prosinečki je ocenio da su se Kadu i Lazović povredili u nezgodno vreme,
pošto dolaze 'jake' utakmice.

"Srećom slede dve nedelje pauze zbog reprezentacija i verujem da će se oni oporaviti do nastavka prvenstva.

Niko ne bi ni pitao o povredama da pobeđujemo", rekao je trener crveno-belih.

Zvezda sutra u 18.00 časova igra kao domaćin protiv OFK Beograda a Prosinečki je kazao da njegov tim nema prava na grešku.

"Moramo da pobedimo, nemamo više prava na kiks jer Partizan ima četiri boda prednosti. Postoji pritisak ali to je normalno u Crvenoj zvezdi", kazao je Prosinečki.

On je ocenio da OFK nije dobro počeo sezonu ali da igra sve bolje i da se radi o kvalitetnoj ekipi.

Petoplasirana Vojvodina gostovaće kod Javora u Ivanjici. Ta dva kluba igraće i u četvrtfinalu Kupa Srbije, 23. novembra, ali u Novom Sadu.

Klubovi sa začelja tabele, poslednji Metalac i pretposlednji Novi Pazar, sastaće se u Lučanima. Metalac ima tri boda, dok su Novopazarci sakupili šest, kao i Borac iz Čačka koji dočekuje "zahuktalu" Jagodinu.

Jagodinci su od 4. kola i poraza na svom terenu od Partizana sa 0:1 upisali pet pobeda i jedan nerešen rezultat. Oni su trenutno na deobi petog mesta sa Vojvodinom. Obe ekipe imaju po 17 bodova. Spartak i Hajduk imaju po 14 bodova, a sastaće se u nedelju u Subotici, dok će dan ranije Smederevo biti domaćin Radu.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je pred susret sa BSK Borčom u 11. kolu Superlige Srbije da njegov tim očekuje težak meč.

"BSK igra veoma dobro ove sezone, organizovan su tim, teško ih je pobediti. Vrlo smo oprezni i krajnje disciplinovanom i agresivnom igrom želimo da udjemo u meč i pobedimo", rekao je Stanojević, koji će na raspolaganju imati sve snage.

"Svi igrači su zdravi, spremni smo i želimo da nastavimo sa nizom pobeda u šampionatu".

Utakmica sa BSK igra se u subotu od 13 sati, a strateg crno-belih kaže da više voli večernje termine.

"Više volim utakmice u noćnom terminu zbog bioritma igrača. Zato mi uglavnom utakmice na svom terenu igramu u večernjim satima", rekao je Stanojević.

Sve utakmice igraju se u 13.00 časova, osim Crvena zvezda - OFK Beograd, koja
počinje u 18.00 sati. 

2024 © - Vesti online