Petak 04.11.2011.
12:00
Lj. M. - Vesti - Foto:

Svjetlana na vežbama, Jovana kod bake

Ekipa "Vesti" nije bila u mogućnosti da donacije uruči Svjetlani i porazgovara sa njom, jer ona najveći deo vremena provodi na terapijama u Zagrebu.


Ova mlada žena više od pet godina boluje od retkog i teškog neurološkog oboljenja, nepokretna je i vežbama pokušava da vrati gipkost mišićima kako bi ustala i prohodala.

LEČI SE U ZAGREBU: Svjetlana Kljajić sa ćerkom


Svjetlani koja je, nakon što je prebolela ovu najčešće smrtonosnu bolest i u komi rodila zdravu devojčicu, pomagali su putem "Vesti" ljudi iz celog sveta, a na njene patnje nisu ostali ravnodušni ni njeni sugrađani koji su organizovali humanitarni koncert, kao ni opština Kozarska Dubica koja joj je u više navrata pomagala.


Lekari su već odavno Svjetlanino lečenje prepustili njoj samoj. Ona se ne miri da do kraja života ostane u invalidskim kolicima. Obišla je mnoge zdravstvene ustanove i rehabilitacione centre i na kraju izabrala fizijatra u Zagrebu koji joj je, kako tvrdi, najviše pomogao, a sve troškove snose zemljaci iz dijaspore, tako da će i ovaj novac majka Milka proslediti ćerki.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online