Petak 04.11.2011.
05:43
Nezavisne novine

Banjaluka: Vehabija klanja na radnom mestu

Banjalučki list navodi da su radnici UIO BiH zabrinuti i šokirani Murselovićevim verskim obredima koje praktikuje u radno vreme i u kancelariji koju deli s ostalim kolegama:

"Kada otkuca 12 časova vehabija Murselović klekne na kolena i počne da se moli dok se mi ostali zbunjeno gledamo, jer ne znamo kako da reagujemo. Kad bismo svi tako radili, odnosno molili se u radno vreme svom bogu, ovo bi bila crkva, a ne radno mesto", ispričao je jedan od zaposlenika UIO BiH i Murselovićev radni kolega.

Dosledan vrenik: Osman Murselović

Murselović se, inače, pre nekoliko dana vratio s prinudnog godišnjeg odmora, na koji ga je, kako je "Nezavisnim novinama" potvrđeno u UIO BiH, zbog sumnjivog ponašanja poslao Ismet Hamolić, šef Odseka za reviziju i kontrolu u banjalučkoj kancelariji UIO BiH.

Osman Murselović je bio na produženom godišnjem odmoru i vratio se pre desetak dana sa još dužom bradom i zavrnutim pantalonama.

Iako je kodeks ponašanja UIO BiH jednak za sve i nalaže da se na posao dolazi i radi u uniformi, Osman je do terorističkog napada u Sarajevu svaki dan dolazio u podvrnutim pantalonama i sa kapicom na glavi, kažu za "Nezavisne" Murselovićeve radne kolege.

Nakon napada u Sarajevu, situacija sa verskim obredima Murselovića je nešto drugačija. Naime, on se više ne moli u kancelariji, već to čini na obližnjem balkonu.

I Osman je za "Nezavisne" potvrdio da verske obrede obavlja na radnom mestu. "Kamo sreće da imam neko drugo mesto da se molim Bogu", kratko je prokomentarisao Osman koji je, inače, sin Muharema Murselovića, člana Stranke za BiH i bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Otkazao sinu gostoprimstvo: Muharem Murselović

Osman Murselović je poslednji put u centar medijske pažnje dospeo pre nekoliko godina kada ga je otac Muharem izbacio iz kuće zajedno sa suprugom i troje dece.

Murselović je, kako je tada potvrđeno, svom sinu otkazao gostoprimstvo jer je Osman pripadnik vehabijskog pokreta u BiH.

Ratko Kovačević, portparol UIO BiH, potvrdio je da se prema kodeksu o ponašanju ove institucije verske potrebe mogu obavljati, ali u slobodno vreme.

Istovremeno, MUP RS upoznat je sa informacijom da je Osman Murselović, radnik Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, član vehabijskog pokreta i građani nemaju razloga za paniku, potvrdio je "Nezavisnim" izvor blizak MUP-u RS.

2024 © - Vesti online